Alana Wellness

IIk ben Janneke de Groot-Torgensen, gediplomeerd manicure en schoonheidsspecialiste. U kunt bij mij terecht voor een basis of een luxe manicure-behandeling, voor schoonheidsbehandelingen maar ook voor gelaatsmassage, Shiatsu-gelaatsbehandeling, voetreflex- of een cupping-massage. En ook voor deelbehandelingen voor specifieke problemen of nagellakken met gellak bent u welkom.

Ik werk met de tradionele Pink Gellac met behulp van UV-lamp en de LCN WOW Hybrid gel polish. Deze droogt zonder UV-lamp en is makkelijk te verwijderen met nagelremover.

Manicure-behandelingen

De cosmetische manicure zorgt voor mooie verzorgde handen en nagels. Handen en nagels zijn na het gezicht het meest zichtbare deel van het lichaam. Bovendien tonen de handen de ware leeftijd. Als ze regelmatig verzorgd worden, blijft de elasticiteit van de huid veel langer behouden.

Na de manicure-behandeling zien uw handen er mooi en verzorgd uit. U kunt bij mij terecht voor een basis of luxe manicure-behandeling.

Prijzen

Cosmetische manicure-behandeling

De behandeling is puur gericht op het verzorgen en verwennen van de handen. Ik maak gebruik van gloves die gevuld zijn met een intensieve keratine-pakking, bestaande uit natuurlijke keratine, vitamine E, Lipex preAct, Urea en Coapiba oil.

Bij de keratine-behandeling worden uw handen afgesloten met wegwerpgloves en worden ze vervolgens verpakt in speciaal warmte-isolerende handschoenen. De keratine stimuleert de bloedsomloop, kalmeert en ontspant. Na 15 minuten wordt de overgebleven keratine in uw handen gemasseerd.

Basis cosmetische manicure-behandeling

60 minuten:

 • Verzorgen van de nagelomgeving;
 • Vijlen van de nagels;
 • Scrubben van de handen;
 • Keratine-behandeling;
 • Lakken van de nagels met gewone nagellak (voor gellak geldt een meerprijs van € 5,-).

30,- per behandeling

Luxe cosmetische manicure-behandeling

75 minuten:

De luxe cosmetische manicure-behandeling bestaat uit de basis cosmetische manicure-behandeling aangevuld met een handbadje met etherische olie.

€ 35,- per behandeling

Schoonheidsbehandelingen

Prijzen

Basis schoonheidsbehandeling

45 minuten:

 • Cleanser;
 • Tonic;
 • Dieptereiniging;
 • Verwijderen van oneffenheden;
 • Vapazone;
 • Power serum;
 • Masker;
 • Oogcrème;
 • Dag- of nachtcrème;
 • Gezichtsmassage 15 van minuten.

30,- per behandeling

Luxe schoonheidsbehandeling

60 minuten:

Een luxe schoonheidsbehandeling bestaat uit de basis schoonheidsbehandeling aangevuld met een keuze uit een hand-, voet- of  voetreflexmassage.

35,- per behandeling

Deelbehandelingen gezicht

15 minuten:

 • Wenkbrauwen epileren;
 • Wenkbrauwen verven;
 • Wimpers verven;
 • Bovenlip harsen;
 • Kin harsen.

6,- per behandeling

Deelbehandelingen overig

30 minuten

 • Onderbenen harsen € 15,-;
 • Bovenbenen harsen € 15,-;
 • Armen harsen € 15,-;
 • Oksels harsen € 12,50;
 • Bikinilijn harsen € 12,50.

Massages

Ik ben gediplomeerd masseur en bied verschillende vormen van massages aan. Mijn opleidingen heb ik gevolgd bij De Massage-academie in Apeldoorn.

Gelaatsmassage

Gelaatsmassage is een verfijnde vorm van massage, waarbij niet de volledige hand maar de vingers en de muizen van de hand het meeste werk doen. Tijdens deze massage worden het decolleté, nek-schoudergebied en het gelaat gemasseerd. Een gelaatsmassage heeft een positief effect op gevoelens en emoties en zorgt voor minder cortisol en noradrenaline (stresshormonen) en meer endorfine en serotonine (welzijnshormonen).

Shiatsu gelaatsmassage, de natuurlijke face lift

Deze massagevorm is een verrassende combinatie van Oosterse en Westerse technieken en geeft een diepe ontspanning. Het is een verfijnde gelaatsmassage die de oppervlakkige en diepe gelaatsspieren, acupunctuurpunten en meridianen behandelt waarna afvalstoffen worden afgevoerd via lymfedrainage. De oorsprong van de Chinese hoofd-nek-schoudermassage en de Japanse gelaatsmassage zijn hierin samengesmolten tot een prachtig geheel.

Door deze behandeling kan preventief gewerkt worden aan anti-rimpelvorming en aan verbetering van de opbouw en samenhang van de verschillende huidlagen. Tevens werkt deze massage harmoniserend op ons hele systeem, brengt het evenwicht bij hormonale schommelingen en versterkt het immuunsysteem. De Shiatsu gelaatsmassage geeft iedereen een natuurlijke face lift. Na een aantal behandelingen zal de huid er zichtbaar jonger uit gaan zien en krijgt het gezicht een gezondere uitstraling. De optimale frequentie is één keer per week.

Ontspanningsmassage

U wordt met essentiële olie gemasseerd. Bij deze massage worden respectievelijk de rug, benen, nek, schouders, armen en hoofd gemasseerd. De basis van deze massage is de geest en het lichaam tot rust te laten komen. De ontspanningsmassage is voort degenen  die hun spieren en lichaam op een vriendelijke manier willen ontspannen.

Voetreflexmassage

De voeten zijn in verschillende zones onderverdeeld en zo kunnen wij het lichaam geprojecteerd zien op/in onze voeten. Voetreflexmassage is erop gericht de zones van de voet die in verbinding staan met de diverse organen, zenuwen en klieren, een impuls te geven. Hierdoor kunnen de desbetreffende orgaan zich herstellen of een zwak orgaan zich gaan versterken. Door de behandeling kunnen verstoringen die zich in het lichaam hebben gevormd, opgeheven worden waardoor het lichaam in staat is zichzelf te genezen. Met duizenden zenuwen in je voeten, is het een echte vaardigheid om exact te weten welke punten er precies gestimuleerd worden. Hiervoor wordt gebruikt gemaakt van voetreflexologie-kaarten.

Tuina-massage

Tuina-massage is een Chinese massagevorm en betekent ‘duw en pak’. Samen met kruiden en acupunctuur is de Tuina-massage de belangrijkste therapievorm die in de Chinese ziekenhuizen wordt toegepast.

Tuina-massage heeft een diepe en krachtige werking waarmee we het lichaam weer in balans kunnen krijgen. Dit is mogelijk door de circulatie van Qi (levensenergie), bloed en vloeistoffen te stimuleren en door het in balans brengen van Yin en Yang. Hierdoor wordt ons zelfhelend vermogen geactiveerd en kan Tuina-massage klachten verminderen of zelfs helemaal oplossen.

Enkele toepassingen van Tuina:

 1. Bij pijn in sieren en gewrichten;
 2. Aandoeningen die stress gerelateerd zijn;
 3. Bij veel chronische aandoeningen, bijvoorbeeld bij een prikkelbare darmsyndroom;
 4. Ter ondersteuning bij sporters;
 5. Ondersteuning van onze afweer, het immuunsysteem.

Cuppingmassage

Bij cuppingmassage worden bokaaltjes vacuüm gezogen op de huid van nek en schouders om zo invloed uit te oefenen op energie, bloed en andere lichaamsvloeistoffen. Binnen de traditionele Chinese Geneeskunst wordt cupping gebruikt om verstorende energieën uit het lichaam te leiden en blokkades in de doorstroom van chi (levensenergie) op te heffen om zo het welzijn te verbeteren. In de moderne westerse massagepraktijk wordt cupping vaak gebruikt voor het ontspannen van spierknopen. Door de vacuümwerking wordt de bloedcirculatie in de huid gestimuleerd. Het effect is dat de afvalstoffen en dode rode bloedlichaampjes uit de spier worden getrokken naar de oppervlakte van de huid, dat is de reden waarom de huid verkleurt. De resultaten zijn indrukwekkend.

Fibromyalgie-massage

Fibromyalgie geeft chronische pijn in het bindweefsel en in de spieren en heeft daarom ook de naam weke-delen reuma. Het is dus een vorm van reuma.

Fibromyalgie is niet erfelijk en het kan niet worden vastgesteld aan de hand van bloedtesten. Er is op dit moment geen medicijn voor. Als fybromyalgie-patiënt kun je niet vertrouwen op je lichaam, je kunt van tevoren niet weten of je een goede of slechte dag hebt, en dat schaadt je zelfvertrouwen. De onzekerheid verergert en daardoor nemen de klachten toe. De mensen die fybromyalgie hebben, leven onder het motto “pluk het uur”.

Naast spierpijn, spierstijfheid en pijn in de gewrichtsaanhechtingen en pezen gaat het vaak gepaard met extreme vermoeidheid, hoofdpijn en migraine, slaapstoornissen, geheugen- en concentratiestoornissen, angsten en depressies.

Door deze massage komt er meer zuurstof in het bloed, verbetert het de bloedsomloop, heeft het een positief effect op het immuunsysteem en het zal de nachtrust verbeteren.

De massagetijd zal opgebouwd worden, te beginnen met 10 minuten en uitbouwend naar 45 minuten met een week tussenpauze. De te maken stappen kunnen sterk per persoon verschillen, afhankelijk van de energie en de pijnklachten. Voor een goede beeldvorming neem ik daarom bij de eerste afspraak een intakegesprek af.

Naast de massage geef ik u graag advies, in de vorm van een leaflet, over onder andere de juiste voeding en supplementen.

Prijzen

Basis gelaatsmassage

30 minuten:

Massage van gezicht, schouders, nek en decolleté

20,- per behandeling

Luxe gelaatsmassage

45 minuten

De luxe gelaatsmassage bestaat uit de basis gelaatsmassage aangevuld met een scrub en een masker. Na het schoonmaken van de huid krijgt u een lichte scrub en na de massage wordt een masker aangebracht. Terwijl het masker zijn werk doet, kunt u nog even heerlijk nagenieten van de massage.

30,- per behandeling

Ontspanningsmassage

60 minuten

Een heerlijke zachte en rustige variant van de klassieke massage en bestemd voor diegenen die hun spieren en lichaam op een vriendelijke manier willen ontspannen.

€ 40,- per behandeling

Basis Shiatsu gelaatsmassage

60 minuten

 • Nekmassage voor een betere doorbloeding naar het gelaat toe;
 • Gelaatsmassage;
 • Energetische massage van de meridianen door het behandelen van drukpunten;
 • Lymfedrainage om de vrijgekomen afvalstoffen af te voeren;
 • Heerlijke hoofdmassage.

40,- per behandeling

Luxe Shiatsu gelaatsmassage

75 minuten

De luxe Shiatsu gelaatsmassage bestaat uit de basis Shiatsu gelaatsmassage aangevuld met een scrub en een masker. Na het schoonmaken van de huid krijgt u een lichte scrub en na de massage wordt een masker aangebracht. Terwijl het masker zijn werk doet, kunt u nog even heerlijk nagenieten van de massage.

50,- per behandeling

Basis voetreflexmassage

45 minuten

 • Voetenbad met etherische oliën;
 • Insmeren van de voeten met etherische oliën;
 • Massage van drukpunten in de voeten.

30,- per behandeling

Luxe voetreflexmassage

60 minuten:

De luxe voetreflexmassage bestaat uit de basis voetreflexmassage aangevuld met een ontspannende voetmassage.

40,- per behandeling

Cuppingmassage

Cupping is uitermate geschikt voor het bestrijden van onder andere:

 • Spierpijn;
 • Schouderklachten;
 • Nekklachten;
 • Rugklachten;
 • Vochtophopingen.

10,- per 15 minuten

Tuina-massage

Tuina-massage is een Chinese massagevorm en betekent ”duw en pak”. Samen met kruiden en acupunctuur is de Tuina-massage de belangrijkste therapievorm die in de Chinese ziekenhuizen wordt toegepast.

€ 30,- per 45 minuten

Fibromyalgie-massage

Door de Fibromyalgie-massage komt er meer zuurstof in het bloed, verbetert de bloedsomloop, is er een positief effect op het immuunsysteem en zal de nachtrust verbeteren.

€ 7,50 per 10 minuten

De mooiste dag van je leven!

T

rouwen is misschien wel de mooiste dag van uw leven. De ringen zijn uitgezocht, uitnodigingen zijn verzonden en de bruidstaart is geregeld. En nog veel meer zaken die komen kijken voor die ene mooie dag. De mooie trouwkleding die u hebt uitgezocht, geeft u het gevoel dat u de mooiste vrouw ter wereld bent. En dat bent u ook: u ziet er prachtig uit! Maar net zo belangrijk als uw kleding, zijn uw haren en uw gezicht.

Als gediplomeerd visagiste help ik u graag. U hoeft zich nergens druk om te maken, ik zorg ervoor dat u op uw trouwdag straalt!

De proefsessie

Als eerste hebben wij contact om uw wensen door te nemen. Vervolgens plannen wij een proefsessie waarin ik het kapsel dat u wenst, ga maken. Ook breng ik de make-up aan. De kleur van de make-up moet afgestemd zijn op de kleur van de ogen en in harmonie zijn met de kleur van de kleding. Het resultaat moet van tevoren goed zijn doorgesproken en bekeken, zodat u zeker weet dat het bij u past en dat u zich er mooi door voelt.

Uw trouwdag

Op de dag zelf hebben wij de tweede afspraak. Dat kan op een locatie en tijdstip naar wens. Ik breng opnieuw de make-up en het kapsel aan dat wij doorgesproken hebben. Desgewenst verzorg ik op een ander moment op de dag een ‘touch up’, bijvoorbeeld voor het feest. De bruidsmake-up verandert in een avondmake-up doordat de make-up wordt aangezet en er meer glans gebruikt mag worden.

Bruidsmake-up en bruidskapsel

Bruidsmake-up, inclusief proefsessie € 75,-

Bruidskapsel, inclusief proefsessie € 75,-

Touch up € 37,50

Reiskosten € 0,25 per kilometer

Arrangementen

Bijna al mijn producten zijn te combineren tot een workshop op maat. Mijn locatie leent zich uitstekend voor een actief dagdeel. Wanneer de temperatuur het toelaat, kunnen wij lekker in de tuin aan het werk, bij slecht weer blijven wij binnen op de gezellige deel van de woonboerderij met een houtkachel.

Onderstaand staat een aantal voorbeelden maar u kunt ook zelf uw workshop samenstellen. Neem gerust contact met mij op voor uw specifieke wensen.

Workshop Visagie met een high tea

*De high tea is ook apart af te nemen

Visagie is harmonie en kleuren zo aanbrengen om het evenwicht in de schoonheid van elk persoon te herstellen. Met behulp van make-up kunt u verschillende make-upstijlen aanbrengen. Welke vorm van make-up u ook gebruikt, het is altijd belangrijk dat uw eigen persoonlijkheid en karakter van het gezicht blijft behouden. Met andere woorden, de make-up moet goed worden afgestemd op de persoon.

Wij gaan aan het werk met gezichtsvormen, corrigeren door middel van shapen en highlighten en andere make-uptechnieken. En waarom het zo belangrijk is dat de wenkbrauwen goed geëpileerd zijn.

Na de basis gaan we aan de slag met make-up. Er kan ook een thema aan de workshop gegeven worden, zoals avondmake-up, glamour make-up of bijvoorbeeld een ‘jaren 50’-make-up. U kunt aangeven welk thema u aan de workshop wilt geven.

Wij sluiten de workshop af met een high tea. Alle producten van de high tea zijn zelfgemaakt.

 • De basis high tea bestaat uit drie soorten sandwiches, muffins, scones, short bread, flap jack, lemon curd, clotted cream en chocoladetaartje;
 • De luxe high tea bestaat uit pompoensoep of een gevulde portobello, drie soorten sandwiches, muffins, scones, short bread, flap jack, lemon curd, clotted cream en chocoladetaartje;
 • De zeer uitgebreide high tea bestaat uit pompoensoep, een gevulde portobello, drie soorten sandwiches, muffins, scones, short bread, flap jack, lemon curd, clotted cream, chocoladetaartje en een banana cream pudding.

Workshop Visagie met een high tea

Deze workshop is voor minimaal vier en maximaal acht personen. De workshop wordt afgesloten met een high tea.

Er zijn drie arrangementen mogelijk:

 • met een duur van 4 uur: workshop Visagie en een basis high tea;
 • met een duur van 5 uur: workshop Visagie en een luxe high tea;
 • met een duur van 6 uur: workshop Visagie en een zeer uitgebreide high tea.
 • Workshop met basis high tea: € 25,- p.p.
 • Workshop met luxe high tea: € 30,- p.p.
 • Workshop met zeer uitgebreide high tea: € 35,- p.p.

Workshop Crea-Tea

Zin om creatief bezig te zijn, maar ook genieten van lekker eten en drinken? Dan biedt Creawork (www.creawork.nl) samen met Alana Care een ‘Crea-Tea’-arrangement aan.

Vanaf vier personen is het mogelijk om op een prachtige locatie in het buitengebied van Zutphen een geweldige middag te beleven. De ‘Crea-Tea’-middag bestaat onder andere uit een creatief deel: decoreren met papier of sieraden maken. Aansluitend een high tea met met een keuze uit diverse soorten thee.

Ook is het mogelijk dit arrangement op locatie te houden. In dat geval worden overige kosten zoals reiskosten berekend. In dit geval: vraag een offerte op. U kunt zich aanmelden via Creawork (www.creawork.nl).

Workshop Crea-Tea

 • Arrangement van 4 uur (workshop plus basis high tea): € 40,–p.p.
 • Arrangement van 5 uur (workshop plus uitgebreide high tea}: € 50,– p.p.

Dagje of weekendje Wellness

Maak zelf een combinatie van:

 • high tea;
 • manicure;
 • pedicure;
 • vorm van massage.

Naast bovenstaand bestaat ook de mogelijkheid om gebruik te maken van de jacuzzi en/of sauna. Gasten in mijn Bed and Breakfast hebben de jacuzzi en sauna standaard in hun arrangement maar tussen 11 en 16 uur zijn deze voor u beschikbaar. Ik werk alleen dus duo-behandelingen zijn niet mogelijk.

En om helemaal tot rust te komen: reserveer de pipowagen erbij voor een weekend!

Dagje of weekendje Wellness

Dit arrangement is voor maximaal vier personen. Ik maak graag een passend voorstel.